Feb 012016
 

Vivim temps en què els números, les dades i les xifres sovint ho són tot, i ens ajuden a pensar que tot és en ordre.  Aquests dies hem sabut algunes dades més:  el 27% dels refugiats que arriben a Europa són menors, un 10% dels quals ho fans sols, sense família;  10.000 d’aquests menors han desaparegut, la meitat a Itàlia, i la policia pensa que han caigut en mans de xarxes de tràfic de persones (d’explotació sexual, perquè quedi clar).  Tot quantificat i controlat.  Tot en ordre.

Quin nivell de desesperació duu uns pares a embarcar o a posar en camí el seu fill sol, amb milers de quilòmetres al davant, amb l’esperança que terra enllà trobarà un futur?  No ho puc ni imaginar.  Però Europa, la rica, civilitzada, democràtica i solidària Europa ha decidit que tanca portes, que no vol refugiats, i que tant li fa (així ho demostren els fets) el que els passi a aquells que fugen de la guerra, siguin adults, vells o menors.

Tot allò que proclamen els polítics s’ensorra amb una sola foto de gent desesperada esperant la mort enmig del fred i del fang, o rebent ajuda d’ONG, en el millor dels casos, a pocs quilòmetres de ciutats ben dotades de totes les comoditats.  També s’ensorra la dignitat humana, a cada imatge.

Però no patim, Europa seguirà sent la gran explotadora, ara també de menors en quantitats indignants, perquè una bona colla de depravats, alguns d’ells, de ben segur, amb important capacitat de decisió, segueixin amb la seva vida on no té lloc ni un mínim d’humanitat i on els conflictes, sempre que no els esquitxin gaire, es resolen amb dades que tot ho ordenen, amb mesures policials que protegeixin la seva placidesa i amb la hipocresia de posar barreres als desesperats i donar cobertura a l’explotació dels més febles.  En aquest cas, a l’explotació sexual de menors, per mil.lers.

Vergonya.  Un cop més, vergonya d’aquesta Europa i de tothom que la governa.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php