Gen 272016
 

Alguna cosa molt fosca recorre Europa i s’hi va instal.lant, em temo que per quedar-s’hi molt de temps.  I no estic parlant de les columnes de refugiats sirians, sinó de tot el que estan posant en marxa diferents governs, amb el pretext que són molts i que no saben què fer-ne.  Alguns exemples:

  • A la Gran Bretanya, algú va tenir la genial idea de posar polseres vermelles obligatòries als refugiats i de pintar les portes de les seves cases del mateix color.  A poca memòria que tinguem, és fàcil trobar nefastos referents no tan llunyans.
  • A Calais s’han utilitzat gasos lacrimògens contra els refugiats.  Ho hem sabut quan Bansky ho ha denunciat amb una de les seves obres.
  • Dinamarca se suma a la dantesca llista de països que han decidit confiscar béns als refugiats per cobrar-los l’acollida, tot limitant el dret al reagrupament familiar.  Confiscar béns i separar famílies d’aquells que fugen de la guerra també ens retorna a mitjans del segle passat, on un altre gran fantasma corria per Europa.

Mentrestant, els neonazis i les formacions d’ultradreta van agafant força i protagonisme arreu, mentre el govern europeu, com ja és habitual, no sap què fer i es limita a beneir una retallada de drets individuals i de la dignitat de les persones sense precedents.  I encara amenaça amb limitar la lliure circulació dels ciutadans (no dels diners ni de les mercaderies, evidentment).

Alguna cosa fa olor de podrit a Dinamarca (i a bona part d’Europa) i lamentablement no es tracta de cap homenatge a William Shakespeare, ni al seu Hamlet.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php