Gen 242016
 

De tant en tant, la saviesa popular, la dels refranys i la de les frases fetes, sembla que o bé tingui respostes per a tot, o bé vulgui jugar a fer-nos parar una mica bojos.  Mirem, per exemple, un parell de sentències relacionades amb el mes que ja anem enllestint, el gener:  “Aigua (o pluja) de gener, omple bótes i graner”, però també “Gener eixut, graner ple; gener plujós, graner buit”.  En què quedem?  És bo que plogui, o que no plogui, al gener?

No ho sé.  No sóc cap expert en refranyer, tot i que sempre m’ha fet molta gràcia la saviesa popular, que acaba tenint respostes ben simples a tota mena de situacions, fins i tot les més complexes.  Potser, en el fons, el que ens ve a dir el refranyer és que malgrat les creences més interioritzades, hi ha allò de l’actitud personal i la manera com cadascú veu el món i la realitat que sempre acaba decidint.  En el fons, potser tant li fa si plou o no.

Tot sovint tenim una tendència a pensar que les coses són com són, com han estat sempre, i que ben poca cosa podem fer davant de les dificultats.  Segurament hi ha bona part de veritat i la nostra capacitat de fer és mínima, però també és cert que tot el que fem ens acaba retornant d’una manera o altra, i generalment amb gratitud.  Igual com tant si plou com si no, si tenim cura de la terra i de les plantes, sempre acabem rebent flors, així és una mica en tot, en la nostra vida.  Al capdavall hi som nosaltres i les nostres ganes d’esquivar les pluges a destemps i les sequeres.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php