Gen 092016
 

El fracàs es va consolidant.  Evidentment, penso que anar de nou a eleccions és un fracàs, però un fracàs de la classe política, de tots i cadascun dels partits representants al Parlament, que hauran estat incapaços de llegir el resultat electoral i d’actuar en conseqüència.  Dit això, també vull deixar clar que els ciutadans no hem votat malament, no ens hem equivocat, cosa que s’ha dit des de molts punts per mirar de trobar explicació -i culpables- a uns resultats electorals que no van ser els previstos, ni els desitjats.

Som a les portes, potser, d’unes noves eleccions perquè haurà estat impossible de formar govern.  Se’ns demanarà, des de tot arreu, que canviem el sentit del nostre vot, perquè el resultat final faci fàcil l’acord o la imposició de la majoria.  Però aquesta petició ens la faran els mateixos líders que han estat incapaços de sortir-se en aquesta ocasió.  I si el resultat de les properes eleccions tampoc no els agrada?  En farem unes altres?  I així fins que els números els quadrin?

Potser seria un exercici democràtic excel.lent deixar de culpar els ciutadans, que tenim tot el nostre dret a votar el que ens vingui de gust -o a no votar-, i demanar, si finalment arribem a eleccions, un canvi de tots els caps de cartell, per si de cas els números que surtin de les urnes tampoc no els agraden.  O potser, lliri en mà, hem de creure que, si cal, es posaran d’acord d’aquí a uns mesos, quan no ho han sabut fer ara, i amb tota la càrrega de recels i ressentiments que han acumulat aquestes darreres setmanes.

Unes noves eleccions, amb els mateixos protagonistes, són una nova partida amb cartes marcades, i els bons jugadors saben que cal canviar la baralla quan les cartes ja no són de fiar.  I no parlo dels diners públics que posaran sobre la taula per seguir la seva particular partida, perquè tot això són diners.  I sí, no ho oblidem, són ells els que juguen i els que si cal fan trampa, no nosaltres, que només dipositem un vot anònim cadascun, amb una fe infinita, i de tant en tant inexplicable, en la capacitat dels nostres futurs governants.  Nosaltres no fem trampes ni marquem cap carta.  Només per això ja mereixem el respecte que massa sovint se’ns nega.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php