Des 082015
 

8 de desembre.  La Puríssima.  Segurament no cal recordar-ho, però la festivitat d’avui fa referència al dogma afirmat pel Papa Pius IX, el 8 de desembre de 1854, que afirma que Maria va ser preservada per Déu del pecat original quan va ser concebuda i que això li va permetre viure una vida lliure de pecat i amb gràcia de santedat.  Fins aquí la doctrina del catolicisme.

El 8 de desembre, però, també és el dia en què s’acostuma (o s’acostumava) a posar el tió de Nadal a les cases, se’l tapa amb una manta perquè no passi fred i se’l comença a alimentar a diari, per tenir-lo ben a punt per a la nit de Nadal.  La data del 8 de desembre no té per què ser exacta, ni falta que fa, però per aquí va la cosa, si volem garantir un bon resultat.

Finalment, el 8 de desembre és una festivitat religiosa que, en connivència amb una de civil, la de la Constitució (sempre la mateixa parella de ball…), cada any ens deixa un discutit i intocable pont de dies festius, tota una garantia d’èxode de les grans ciutats i de viatges a tort i a dret.

Déu n’hi do, amb la data.  Qui no li sàpiga trobar la gràcia, que s’ho faci mirar, perquè, a fe de Déu (o de la Mare de Déu, en aquest cas), té propostes per a tots els gustos i sensibilitats.  Enguany, a més, festiu en campanya electoral.  Quina mandra.  Millor apostar per qualsevol de les tres altres tradicions que per aquest lamentable ritual de candidats en romeria per carrers, places, mercats i platós.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php