Des 012015
 

No patiu, no tinc cap intenció de tornar a furgar en la ferida aquesta de si és important el nom del futur president o els acords que es puguin tancar.  Ja n’hi ha un tip, d’això.  De tota manera, la realitat sí que s’entesta a demostrar-nos que tot sovint és més important el “qui” que no pas el “què” de les coses.  Ja ho sabíem en el tracte diferent que reben segons quins delinqüents (tirant de tòpic, no és el mateix robar una gallina que estafar els comptes públics), però ara ens arriba un altre exemple, també relacionat amb la justícia, però més encara amb la política, perquè resulta que l’Aran sí que pot convocar consultes sobre el seu futur i tenir l’occità com a llengua preferent, però Catalunya no.

És així de bèstia.  Allò que se li nega a Catalunya amb tot el pes de la Constitució com a arma, se li reconeix a la Vall d’Aran, es veu que amb la mateixa Constitució com a escut.  Serà que el govern popular considera la Vall com una mena de reducte turísticorural afí que mai no els donarà problemes?  Serà que la cosa és carregar sistemàticament contra Catalunya perquè dóna vots?  Sigui el que sigui, aquests són els fets:  els aranesos podran fer consultes sobre el seu futur i mantenir la seva llengua com a preferent en tots els àmbits (afortunats ells), però els catalans no, que això és cosa de nazis que només volen trencar Espanya.

Com m’agrada aquest estat de dret.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php