Nov 192015
 

Ja és oficial.  Nostra Senyora Santíssima de l’Amor mantindrà la condecoració que en el seu moment li va atorgar el ministre de l’Interior, una distinció, en principi, reservada a membres dels cosos policials per algun mèrit especial en l’exercici de les seves funcions.  L’Audiència Nacional ha dictat sentència.

Anem a pams.  Un ministre d’un estat constitucionalment aconfessional condecora una imatge religiosa per uns suposats mèrits en matèria d’ordre public.  Déu n’hi do.  Aquesta condecoració és recorreguda per una associació laica i el cas arriba a l’Audiència Nacional, tribunal hereu del franquista Tribunal d’Ordre Públic, que ara dicta sentència i considera la condecoració pertinent.  I per acabar-ho de completar, unes declaracions en què el ministre en qüestió expressa la seva alegria per la sentència.  Lògic, d’altra banda.

No sé si ens hem tornat tots bojos, o si comencem a confondre la realitat amb els guions esperpèntics del més caspós cinema costumista espanyol.  Sigui com sigui, què ha costat a tots els ciutadans aquest afer?  Què ha costat el tràmit judicial?  De debò que l’Audiència Nacional no té altra feina?  Ni el ministre?  Segur que una imatge religiosa ha de rebre una condecoració policial?

Insisteixo, ni el millor dels més recargolats guionistes cinematogràfics hauria pogut imaginar un despropòsit com aquest.  Bé, fora d’Espanya, vull dir.  Ara només falta esperar un possible recurs al Tribunal Suprem.  Si és que la cosa no acaba en mans del Constitucional.  Per cert, ja posats, m’agradaria molt saber si també admetria a tràmit la qüestió, si paralitzaria la condecoració i com resoldria sobre el tema.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php