Oct 012015
 

Amb saó o sense saó, sembra a la tardor.  Així és la dita i, com sempre, la saviesa popular deu tenir raó, si ha arribat fins a avui, pràcticament intacta.

No estaria malament que abans de negociar, els polítics de torn repassessin el refranyer català i actuessin, una mica, al seu dictat.  Potser així evitaríem algun que altre error de manual que els acaba lligant de peus i mans.  Sigui com sigui, el que és cert és que som a la tardor i que, per una d’aquelles casualitats, toca sembrar un nou govern, que ja veurem què ens portarà.  Triar bé les llavors i el moment de sembrar-les és fonamental.  Equivocar-se pot suposar una mala collita i tot el que implica, perquè no es pot repetir.  Errar en els pactes i constituir un govern poc cohesionat o farcit de malfiances i de retrets és la millor garantia de fracàs.  I en el moment que ens trobem, com diria aquell, “no ens ho podem permitir”, a poc que mirem una mica més enllà de la closca dels partits.

Així és que, com que jo no hi pinto res, en tota aquesta qüestió del nou govern ni de qui serà o no president, em dedicaré a mirar com van canviant de color les fulles i com cauen a terra, amb l’esperança (poca, ho admeto) que l’encertin i que no se’ns rifin, un cop més, entre uns i altres.  Ja ho diuen:  malalties tardorals, llargues i mortals.  Esperem que, per una vegada, el refranyer s’equivoqui amb allò que la tardor porta la tristor.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php