Abr 282015
 

Ahir va ser la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya i dia de flors i cues d’escolars i gent de tota mena i condició davant les imatges que, en qualsevol església gran o petita del país, li reten culte.

I vet aquí que ahir vaig trobar el petit homenatge que va fer a aquesta data el diari digital Vilaweb, tot recordant una  actuació de La Cubana a TV3, ara fa 22 anys.  La veritat és que tornar a veure aquestes imatges m’ha suscitat una pregunta:  què passaria avui amb una actuació com aquesta en un dia com ahir?  Gosaria emetre-la la nostra televisió pública?  Quin ressò tindria als mitjans i a les xarxes socials?

La veritat és que em fa por respondre.  En dues dècades hem patit, ens agradi o no, un retrocés mental importantíssim, amb l’assumpció d’allò que en diuen “correcció política” com a valor inqüestionable, amb una alarmant estretor de mires com a efecte lateral.  I si parlem de qüestions religioses, encara més.

En ple Segle XXI, em sembla greu que ens haguem de plantejar on són els límits de la correcció.  I més mirant on els situen determinades programacions televisives.  Però és clar, encara hi ha qüestions i matèries amb les quals, avui, costa tolerar (i remarco “tolerar”) la broma.  De vegades em prgunto què ens ha passat i cap a on anem, i no acabo de trobar respostes.

Per si de cas, un somriure nostàlgic per recordar que ahir va ser la festivitat de la patrona de Catalunya, una marededéu negra, per a més senyes. O potser n’hauria de dir subsahariana?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php