Abr 162015
 

El ministre Margallo és un lamentable personatge que ja ens té habituats a les seves declaracions més ridícules que inoportunes.  Les darreres, a propòsit d’allò que l’estat només ha de pagar els serveis essencials i les comunitats els extres, com ara les televisions autonòmiques, les representacions exteriors, els estudis universitaris (es veu que no sap si són essencials o no)…

La cosa no estaria del tot malament si les comunitats, Catalunya en aquest cas, no haguessin d’aportar diners molt per sobre del que reben de l’estat, que és el que actualment passa.  Si això fos així, a banda que tindríem diners de sobra per tirar endavant totes les estructures d’estat que ens calen (allò que és realment essencial), estalviaríem a Espanya el ridícul de malbaratar recursos en quilòmetres d’AVE absolutament inútils, en subsidis indecents per no treballar, o en altres luxes, com ara el sosteniment de la monarquia, d’un exèrcit patètic, o d’unes ambaixades a un cost indecent.

Però tot això no es toca.  Espanya ha de poder seguir fent la seva, fins i tot pena, amb els nostres diners, i nosaltres a callar, a creure, i a no gastar ni cinc que no siguin serveis bàsics (salut mediocre, educació limitada i retrògrada, i poc més).  Per cert, ja sap el ministre que Catalunya té competències en salut i educació i, per tant, dret a decidir sobre elles?

Ah!  i l’exemple que ha citat de com garanteix, ell mateix, l’atenció a les necessitats bàsiques dels seus fills, a banda de trampós, em sembla digne del pitjor paternalisme, ben propi dels temps del dictador, quan el llumet del Pardo vetllava dia i nit per la necessitats dels espanyols.

Ministre, que se li veu el llautó.  Que la cosa és ofegar econòmicament Catalunya, recentralitzar totes les competències i incrementar l’odi contra els catalans, no estalviar ni racionalitzar res.  Busqui millors arguments, que aquests no colen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php