Mar 122015
 

Final de la Copa del Rei de futbol a la vista i un panorama ja conegut, però sempre polèmic.  Anem a pams.  Atlètic de Bilbao i Barça seran els dos equips que disputaran la final.  Si no hi ha cap miracle, no serà el Santiago Bernabéu l’estadi que aculli el partit entre separatistes.  Xiulada antològica a l’himne espanyol més que garantida.  Com a novetat d’enguany, les veus en favor de prohibir el partit o de fer-lo jugar a porta tancada.

I jo em demano:  imagineu què passaria si qualsevol equip català, el Barça mateix, posem per cas, es negués a cedir el seu estadi perquè s’hi jugués, per exemple, una final d’Eurocopa que disputés Espanya?  I posats a imaginar:  quin seria l’ambient del partit i l’extrema ostentació de nacionalisme espanyol que s’hi faria?  De fet, ja hem viscuts situacions semblants i sabem el pa que s’hi dóna.  Però això mai no és problema, ans al contrari.

Però ara són un equip català i un de basc els que es tem que expressin els seus sentiments i el seu malestar.  I això no pot ser.  I com que ni pot ser ni es pot permetre que s’ataquin dos dels grans símbols de l’estat:  el monarca i l’himne, per a algun insignes demòcrates la solució passa per impedir l’accés de públic o perquè els equips renunciïn a jugar el partit.  Bona aquesta.

Fa uns pocs de dies llegia una opinió, mig seriosa mig en broma, en el sentit d’anar a jugar, per exemple, a Anglaterra.  Mort el gos, morta la ràbia.  Ja posats a no ser espanyols, potser la solució es troba fronteres enllà.  Enllà de les fronteres mentals de tant fanàtic i de tant intolerant.  Segur que el volum de negoci que generarà aquest partit seria un magnífic reclam perquè moltes ciutats el volguessin acollir.  Fem la prova?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php