Feb 122015
 

Començo a estar una mica tip que qualsevol cosa, si volem que tingui valor, ha de ser una estructura d’estat.  Malament rai quan sembla que calgui canviar-ho tot, absolutament tot, perquè és llavors quan acostuma a no canviar res, absolutament res.

Tenim eleccions municipals a la vista i sona insistentment la lletania aquella que diu que aquestes eleccions són una mena de primera volta de les plebiscitàries i que els ajuntaments són estructures d’estat.  Doncs no.  Molt em temo que no.  Que ni l’una ni l’altra.

Les eleccions del setembre seran eleccions autonòmiques, si res no canvia, perquè determinades forces polítiques, per més que s’entestin a dir que no, així ho han volgut.  Caldrà veure’n el resultat i la composició final del nou Parlament per valorar si realment pot tirar endavant alguna iniciativa independentista o no, cosa que, a hores d’ara dubto molt, perquè em costa creure que més enllà de petits moviments d’escons canviï gaire de com és ara, i ja veiem què dóna de si, en aquest tema.  Però així ho han volgut, i no hi podem fer gran cosa més, més enllà de votar.

Pel que fa als ajuntaments, no havíem quedat en allò de l’autonomia i la independència municipals?  Ara resulta, per una banda, que els volem convertir en una extensió del Parlament, i d’una altra, volem que siguin representatius d’un hipotètic estat.  Doncs tampoc.  Els ajuntaments són ajuntaments, que ja és prou, i prou important és la seva feina.  I d’ajuntaments n’hi ha als estats i al que no són estats, i les colònies, i a les comunitats autònomes.  Perquè municipis n’hi ha sempre, sigui quin sigui el nivell d’organització política i administrativa superior.

Deixem-nos estar de confondre al personal, perquè estructures d’estat són una hisenda pròpia, una seguretat social pròpia, uns subministraments bàsics (electricitat, aigua, gas, telefonia…) propis, un sistema judicial propi, una xarxa de carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports pròpia, una xarxa diplomàtica àmplia i pròpia i moltes més coses que algú s’entesta a amagar, perquè l’important és guanyar eleccions, siguin les que siguin (i ara toquen municipals), i sigui com sigui.  Encara que sigui omplint-se la boca amb estats cada cop més ficticis.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php