Feb 102015
 

La publicació de noms que apareixen a la famosa Llista Falciani, de persones amb calerons amagats del fisc en un bonic banc suís no fa més que confirmar el que fa molt de temps que tenim prou clar:  qui té diners els amaga a Hisenda i, de propina, no els té en bancs d’aquí, per si de cas.

I van apareixent noms i més noms de persones conegudes:  banquers, esportistes, empresaris, polítics…, en una macabra desfilada que hauria de fer pujar els colors a tots aquells que s’han acarnissat amb Jordi Pujol, per exemple.  I és que sense treure-li ni mica la culpa que pugui tenir per no declarar uns quants milions d’euros, també estaria bé, per pura coherència, no oblidar cap nom, i jutjar tothom, sigui qui sigui, amb els mateixos paràmetres, i amb el mateix nivell d’exigència, especialment per part dels mitjans de comunicació, massa proclius a santificar o a criminalitzar segons de qui es tracti, o segons d’on sigui i a passar per alt determinades informacions que no els són especialment còmodes.

En qualsevol cas, el que queda fora de qualsevol dubte és que el sistema fiscal que tenim és ineficient i es fonamenta en el setge sistemàtic a les classes mitjanes, afavorint l’evasió dels que més tenen, ja sigui a través del moviment de capitals a determinats paradisos, com a través d’instruments tan perversos com les SICAV.  No aniria fent falta una nova regulació que permetés un repartiment més just de les càrregues tributàries i la persecució real del frau?   A veure quin és el govern capaç de posar-s’hi, perquè fins ara…  O potser és que tots els governs tenen massa plom (o massa or, si voleu) a les ales?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php