Gen 192015
 

Miss Tanguita és un concurs de bellesa dedicat a nenes (penso que amb el propi nom de la cosa no cal explicar gaire més), que fa vint-i-cinc anys que se celebra a la localitat colombiana de Barbosa i que ara, finalment, sembla que ha estat posat en qüestió.

Recomano la lectura d’aquest article, que reflexiona sobre la hipersexualització de la nostra societat i el perill per a les nenes que comporta.  Només vull remarcar un fragment, perquè val la pena llegir-lo sencer:  “El mundo discute la apariencia física de la profesora, la científica, la candidata a presidenta, y los juicios sobre su belleza tienen, sin duda, un efecto en la manera en que la gente juzga su trabajo y en todos los ámbitos de su vida. /…/ Pero las niñas, niñas de seis a diez años, muy seguramente no tienen las herramientas para entender qué significa posar como un objeto sexualizado, ni las implicaciones que esto tiene para su proyecto de vida y su autoestima.”

Llegint tot plegat no he pogut evitar on ens porten molts programes televisius en què, aparentment, nens i nenes juguen a ser cantants, cuiners o el que sigui.  Val la pena que els nens facin de grans abans d’hora?  O potser el que es busca que facin no és exactament jugar?     D’exemples no ens en falten, i no sempre gaire edificants.

Avisats estem.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php