Gen 102015
 

Punt final (si més no de moment) als assassinats de França.  Tanquem dos episodis que han deixat una macabra nòmina de difunts, però sabem del cert que aquest tipus d’accions tornaran a passar.  A París o allà on sigui, però tornaran a passar.

Més enllà dels fets singulars que ens han commogut els darrers dies, hi ha el gravíssim perill de les seves conseqüències.  Marine Le Pen va estar molt ràpida a demanar un referèndum sobre la pena de mort, amb els primers morts encara calents.  A casa nostra, a Garcia Albiol, alcalde popular de Badalona, li va faltar temps per identificar immigració amb terrorisme i apuntar una política migratòria absolutament restrictiva.  Podem dir que són declaracions fetes en un moment de ràbia, si voleu.  Potser sí, però mirem algunes portades d’avui mateix, per veure que l’odi latent contra els que no pensen com nosaltres i l’ànsia de dominació per la força només esperen que s’obri una mínima escletxa per sortir amb tota virulència.

Només dos titulars de primera plana.  ABC:  “Francia venga a sus muertos“.  El Mundo:  “Acribillados los tres terroristas tras 54 horas de pánico en París“.  Aquest és l’estat d’ànim de bona part de la població europea, no ens enganyem.  Aquest també es el gran enemic que cal combatre, no ho oblidem mai, si no volem repetir errors gravíssims d’un passat cada dia més proper, perquè la incapacitat de resoldre políticament els conflictes només genera populisme, demagògia, odi i violència, molt sovint a l’ombra aquells que fan bandera de la democràcia i de les llibertats, però que realment només aspiren a imposar la seva raó i les seves veritats absolutes.  D’exemples passats i recents ens en sobren.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php