Des 302014
 

Hi ha en marxa una campanya del Ministeri de l’Interior per informar de què cal fer per votar a les eleccions municipals de 2015.   Si mirem l’espai de Youtube del Ministeri en qüestió hi trobarem dos anuncis, gairebé idèntics, destinats a informar dels seus drets en la matèria tant a ciutadans comunitaris com extracomunitaris.  El lema de tots dos vídeos és el mateix:  “si convives con nosotros, puedes votar con nosostros“.  Tot i que el lema no és nou i que ja es ve utilitzant, com a mínim, des de 2003, sí que em sembla digne de comentar.

Com de significatiu em sembla aquest “nosostros“.  I és que marca tan bé la diferencia amb un amagat “vosotros“…  I per acabar-ho de reblar, per si algú tenia algun dubte, hi ha el “puedes votar con nosotros“.  Nosaltres, els que manem, els que tenim els drets, amb tota magnanimitat, et donem permís perquè votis com si fossis un de nosaltres.  No cal afegir gaire cosa més.

Si tenim en compte que el lema té més de 10 anys de vida, haurem de concloure que aquesta voluntat de marcar distància entre espanyols i la resta (siguin comunitaris o no) és comuna a dretes i esquerres.  Encara més significativa aquesta exhibició de supremacisme hispà.

A veure si de tant unionistes com es consideren, aquests governants espanyols són amics de marcar diferències clares entre nacionals i estrangers?  O si voleu, com acostumava a fer el personatge de Duran Lleida al Polònia de TV3, a diferenciar clarament i constantment entre nosaltres i vosaltres.

Espanya és Espanya.  I la resta del món, a tot estirar, hi conviu (si no és l’enemic).  Gran demostració de la voluntat d’unió transfronterera amb què tant s’omplen la boca.  I és que el subconscient (o el conscient, no ho sé) és molt traïdor.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php