Des 152014
 

La setmana passada va morir Joan Barril, periodista i director del programa “El Cafè de la República”, de Catalunya Ràdio.  Se n’ha dit molt del seu valor i de la seva aportació a la comunicació, sobretot pel seu to tranquil.  Però avui voldria recordar-lo com la persona que durant un temps ens va acompanyar a nosaltres, als de casa, de tornada abans de sopar, amb la seva paraula amable i reposada.

Amb Joan Barril vam aprendre a escoltar sense estridències, a mirar el món amb un gest afable i, sobretot, a compartir una estona de ràdio, com abans que la cultura de la imatge es fes omnipresent.  I els meus fills, encara molt joves, van descobrir un món de paraules capaç de seduir-los entre unes notes musicals estranyes, o entremig de noms de nens i nenes que havien nascut a qualsevol hospital del país.  Amb Joan Barril vam aprendre a ser una mica més savis, més reposats i, una mica també, millors persones.

Que descansi la veu tranquil.la i afable que ens va fer imaginar mons impossibles i que ens va retornar la màgia i la fantasia de la infantesa, tot fent-nos escoltar històries, novament, des de la serenor i la pau del vespre, ni que ja no fos a la vora del foc, sinó a dins d’un cotxe o, través d’una ràdio de piles, entre les rajoles de la cuina.  Que descansi en pau una petita part de les nostres vides.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php