Oct 242014
 

Llegíem ahir que el Tribunal Constitucional deixava en suspens la llei que havia de permetre mantenir el subministrament energètic bàsic, durant els mesos de fred, a les famílies que no el podien pagar.  El motiu?  prou conegut, ja:  un recurs d’inconstitucionalitat del govern espanyol.  Sí, sí, el mateix sistema que amb la consulta i que amb tantes i tantes normes legals aprovades a Catalunya.

Fins aquí, res de nou.  Però la perversitat de la notícia, al meu parer, rau en el fet que la suspensió, d’entrada, i si el Constitucional no dicta resolució abans (cosa poc provable, atesa la seva proverbial velocitat en la matèria) és de cinc mesos.  És adir, si fa no fa, de novembre a març, el mateix període que la norma preveu per a la seva aplicació.  Quina casualitat.

Així és que, si el Constitucional no es posa les piles, i suposant que ho fes de manera favorable a la norma catalana, més val que aquest hivern no sigui gaire fred, perquè les famílies més humils i sense recursos patiran, amb tota cruesa, una situació de manca de subministrament energètic que la llei, amb major o menor destresa, intentava d’evitar.  I cada cop en són més.

Moltes gràcies, un cop més, al govern d’Espanya per la seva sensibilitat, tant amb Catalunya com, sobretot, amb els més desfavorits, i per fer servir, com ja ve sent habitual, els mecanismes jurídics com a arma contra tot i contra tothom.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php