Set 102014
 

Per una vegada estic mig d’acord amb unes recents declaracions de Miquel Iceta.  Lamentablement, no puc estar-ne del tot.

En concret, estic d’acord quan afirma que ni l’afer Pujol, ni una suposada derrota electoral de CiU, ni la desaparició de la primera línia política del President Mas no resoldran el “problema” català.  Cert.  De tota manera, ja han trigat prou a entendre que la voluntat catalana de voler decidir el seu futur és nostra, de la gent, dels milers i milers de ciutadans que ens trobarem demà a Barcelona, i dels milers i milers que no hi podran anar, per qualsevol motiu.  I això està molt per sobre de partits, d’ideologies i de noms.  Només faltaria.

I seguint amb les declaracions d’Iceta, el que ja no puc compartir és la seva reiterativa proposta federal.  I no hi estic d’acord per dos motius:  el primer, perquè fa tard, perquè arriba quan ells i els seus socis del PSOE han decebut fins a la sacietat les demandes de la major part de catalans, i ja no ens els creiem, perquè no es pot confiar en qui et menteix o et traeix.  El segon, perquè la via federalista és impossible sense el PP, i el PP no té la menor intenció de renunciar a la recentralització d’Espanya (ni el PSOE, em temo).

Així estan les coses.  I així seguiran.  Uns, instal.lats en l’immobilisme, uns altres en propostes inviables i, nosaltres, a la nostra (construint el “problema”, que en diuen), i de manera clarament majoritària.  Insisteixo:  clarament majoritària.  I si no ens creuen, que ens comptin (potser a les urnes, no?) i així sabrem quin pes té cadascuna de les tres postures que comento.  O és que no ho volen saber, per si de cas?  Quin tip, d’aquesta gent.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php