Ago 302014
 

Començo a pensar que la demagògia, o el seu parent proper que seria allò de pujar al carro guanyador, s’està instal.lant d’una manera molt perillosa, a casa nostra, aquests darrers temps.

Si amb la confessió de Jordi Pujol del seu frau fiscal ja vam haver d’aguantar tota mena d’exclamacions i d’escenificacions properes a la desmesura, moltes de les quals venien de persones i formacions que més aviat haurien de pensar-s’ho molt abans de badar boca en aquest tema, ara ens trobem que diferents associacions de veïns que volen exercir d’acusació particular en aquest cas.

No dubto que tothom té dret a acudir a la justícia per reclamar allò que consideri oportú, però em sorprèn aquest moviment popular espontani en el cas de Pujol i la inacció més absoluta en multitud de casos de corrupció municipal, per exemple.  Curiós, si més no.

També em resulten sorprenents les darreres declaracions de Carod-Rovira fent-nos saber que coneixia el pagament de comissions il.legals a CiU.  Aquestes paraules em plantegen dues preguntes:  i què va fer ell al respecte en la seva etapa de govern?  La segona:  si tant del cert ho sabia, perquè no va traslladar el tema a la justícia en el seu moment?  I més: per què ho fa públic ara, sense anar més enllà d’unes declaracions a la premsa?

No sé.  No és que el frau fiscal de Jordi Pujol ni els possibles negocis de la seva família em despertin cap mena de simpatia, ans al contrari, ja que em resulta especialment greu i condemnable aquesta conducta en algú que va presidir el meu país durant tant de temps.  Però em sembla que algú (o molta gent) està aprofitant les circumstàncies per a fins que segurament no tenen res a veure ni amb l’exercici de la justícia ni amb la regeneració de la política, i que em plantejo si ens faran cap favor, al capdavall.

Potser és que no entenc res, que també podria ser.  Però no em negareu un cert tuf, en tot plegat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php