Mai 022014
 

Hi ha dies estranys, diferents si més no.  Un bon exemple són els ponts, aquesta anomalia freqüent del calendari que situa un dia feiner entremig de festius.  Quan això passa, es multipliquen les situacions anòmales.  Hi ha establiments que tanquen i fan festa, hi ha d’altres que no tanquen perquè altres fan festa, n’hi ha que van a mig gas, amb plantilles mínimes… i pel que fa a les persones, si fa no fa.

En resum, que hi ha dies que no acabem de tenir massa clar si són feines, festius, o una mena de campi qui pugui estrany.  I avui mateix en tenim una bona mostra.

Potser és que ens agrada -o ens hem acostumat- a viure entre certeses:  o es treballa o no;  o és festa, o no… i aquestes situacions ens deixen sense alguns dels referents més quotidians i no sabem ben bé què hem de fer.

Curiosament, aquest “sí o no”, aquest “blanc o negre” no l’exigim tant com caldria a determinades declaracions públiques, sovint de responsables polítics, però no sempre.  En aquest terreny ens hem acostumat a les paraules i al seu desmentiment, malgrat les evidències.  I amb aquests joc de declaracions i contradeclaracions, és com si mai sabéssim què és veritat i què és mentida (quan és feiner i quan festiu, si voleu) i vivim en una incertesa constant gens positiva, dit sigui de passada.

Aquesta setmana de pont ens ha deixat també un bon exemple de pont mental, expressiu, o digueu-ne com vulgueu, a càrrec del cantant Loquillo, personatge sempre controvertit, però de claríssima filiació ideològica i mental.  Ell ha estat el darrer a apuntar-se a titllar-nos de nazis i a negar les seves paraules, malgrat les evidències.

Per què sempre pontifiquen sobre Catalunya i la seva realitat aquells que ja fa anys que no viuen (o no hi han viscut mai) a Catalunya i, per tant, no tenen ni idea de què hi passa realment?  Potser perquè és tan fàcil com voler fer festa, però intentar que sembli que es dia feiner (i que espavilin els altres).  O una cosa, o l’altra, si us plau (i ara no parlo del calendari).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php