Abr 242014
 

Ahir, Sant Jordi, sense cap mena de dubtes, el no festiu més festiu del món mundial.  Llibres, roses, i un estrany clima de calma, de ganes de passejar i de fer festa, arreu.

Però ahir, Sant Jordi, o la seva reencarnació en forma de no sé ben bé què, va tornar a liquidar algun que altre drac modern, sense escates ni foc llençat per la boca.  Ahir, el gran referent de la modernor cultural barcelonina, el complex comercial FNAC era un desert.  Vaga de traballadors i negativa dels escriptors per anar-hi a signar llibres, en solidaritat amb les reclamacions del vaguistes.

Al mateix temps, una mena de autoproclamada princesa de conte, però drac en realitat, la vicepresidenta del Govern d’Espanya visitava els editors catalans, en un intent de reconciliar-se ves a saber amb qui, però sense cap més resultat que el ridícul més absolut.  Perquè ni a provocació no ha arribat aquesta visita.

I per acabar-ho d’adobar, l’alcalde García Albiol fent el numeret a la seva parceleta particular (si fa no fa, com els seus col.legues de partit i afins).

Som terra de Sant Jordis.  No de dracs.  Ahir, avui, i sempre.  Però de Sant Jordis armats amb llibres i roses que, quan cal, també saben ensenyar les dents, o ignorar les ximpleries (per no dir pixades fora del test).

Ah! i ja posats, diria a les nostres autoritats que no cal que cada any ens recordin la mort de Cervantes (no fos cas que semblessin antiespanyols), la de Shakespeare (no fos cas  que se’ns pugui titllar de localistes) i la de Pla (el cupo català).  Que nosaltres ja sabem què és i què volem que segueixi sent Sant Jordi, i tant ens fa qui va traspassar tal dia com aquest.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php