Feb 272014
 

La història ens demostra la importància de la burgesia en els processos de canvi social (de revolució, fins i tot).  Per tant, la posició de la burgesia, de qualsevol país, vulguem o no, acaba sent prou important per intuir cap a on camina una societat concreta en cada moment.

Per aquest motiu, la foto dels representants del ben o mal anomenat Puente Aéreo, a Barcelona, amb el príncep Felip, justament a casa del Comte de Godó -curiós representant d’aquella curiosa noblesa espanyola sorgida de la burgesia catalana, encara no fa un segle- confesso que m’inquieta.

La imatge diu moltes coses, però abans que res  ens mostra  dues dotzenes d’homes (evidentment, cap dona entre el selecte grup), vestits de gris uniformitzador, com si d’una curiosa cort, més o menys provinciana, d’un príncep hereu, segurament campechano com el seu pare, es tractés.

Diu la dita castellana (molt adequada la procedència, en aquest cas) que reunión de pastores, oveja muerta.  Si pensem que el gran conflicte entre l’Estat Espanyol i Catalunya, ara mateix, és polític, aquesta foto purament empresarial, on no hi ha cap representant polític ni d’una banda ni de l’altra, excepció feta del príncep i de les fosques influències sobre els governs de la resta de retratats, no pot augurar res de bo.

Per un altre cantó, si mirem la demanda majoritària de la població i la posició que ja han expressat algunes -per no dir totes- de les persones de la foto, no sembla que la cosa pinti massa bé, a banda que tenim una nova evidència de la distància creixent que cada dia separa més la ciutadania i les elits econòmiques.

Mala peça al teler, o simple estratègia?  El temps ho dirà.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php