Gen 022014
 

Aquest canvi d’any que tot just hem passat ha servit, entre moltes altres coses, per seguir evidenciant la pila immensa de mentides sobre les quals se sostenen la societat i la política espanyoles.

Ja fa dies que han caigut alguns principis que semblaven inqüestionables i que ara ja sabem que només han estat un enorme engany.  Sense anar més lluny, allò que en absència de violència es pot parlar de tot (d’independència ja sabem que no), la lletania sobre la modèlica transició espanyola (ara que els organismes internacionals i algun que altre tribunal exigeixen una revisió de com es van blindar els criminals del franquisme), o el paper modèlic de la corona i la seva exemplaritat.

Doncs aquesta darrers mesos, i dies especialment, encara s’han evidenciat més mentides.  Com ara:

– Catalunya gaudeix d’un enorme autogovern.  Difícil de sostenir quan econòmicament Madrid dicta les normes, quan els tribunals espanyols frenen les normes del Parlament, quan el sistema educatiu l’imposa el ministeri de torn, o quan es vol prohibir la lliure expressió d’un poble.  On és aquest amplíssim autogovern?

– La solidaritat entre comunitats.  Catalunya paga (o més ben dit, se li pren bona part de la riquesa que genera) perquè regions clarament subsidiades i gens productives puguin viure molt per sobre de les seves possibilitats, mentre nosaltres subsistim amb dèficits molt importants.  No és solidaritat, és apropiació de la riquesa aliena.

– El respecte i la lleialtat institucionals.  Només cal repassar les carallotades disfressades de discursos de cap d’any, que ens han deixat molts presidents autonòmics.  Algú pot imaginar què hauria passat si el president Mas s’hagués dedicat a insultar alguna d’aquestes regions subsidiades i els seus presidents?  Doncs ara sabem que n’hi ha que tenen butlla per fer-ho.

– El respecte cap a les llengües i cultures no castellanes, quan el català està clarament perseguit al País Valencià, a les Balears i a la Franja de Ponent, i quan a Catalunya s’està a punt d’acabar definitivament amb la seva presència normal a les aules.  Això és respecte?  No, això és voluntat d’aniquilació.

Crec que no sobra començar l’any recordant que l’Espanya actual està construida sobre una gran pila de mentides.  Especialment crec que val la pena no oblidar-ho aquest any que vindrà presidit per tota mena de distorsions, fins i tot de la història, per mirar de tancar-nos definitivament al corral dels pagadors sotmesos i obedients.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php