Nov 062013
 

La política educativa del PP, impulsada pel lamentable ministre Wert acaba d’oferir una nova mostra de què vol aconseguir realment, amb la modificació dels criteris per accedir a beques Erasmus, quan molts estudiants ja estan participant en aquest programa i comptaven amb els diners ministerials.

Ras i curt.  Un cop començats els desplaçaments, els estudiants van rebre la notícia que si no havien gaudit d’una beca el curs passat, no rebiean l’assignació del ministeri.  Una autèntica estafa guvernamental.

Si sumem l’increment de les taxes, la reducció i l’enduriment de les condicions per aconseguir una beca, i les dificultats (quan no impossibilitat) de compaginar feina i estudi, està clar que ens trobem davant d’un sistema d’estudis superiors reservat a estudiants amb una clara disponibilitat econòmica.

Cada dia que passa és més evident que l’objectiu final del govern del PP és que l’accés a la universitat torni a ser territori exclusiu de les classes dirigents de la societat, com sempre havia estat.

Amb aquest panorama, només puc esperar que molts d’aquells pares i mares que valoren una bona formació per als seus fills, i que fan el que calgui perquè puguin arribar allà on ells no van poder, no oblidin com els estan bloquejant l’accés als estudis superior, a l’hora de votar.

El ministre Wert ens recorda que no tots els partits, ni totes les ideologies, són iguals, i que aquestes diferències ens poden afectar, i molt, tant en el present com en el futur.  I és que la dreta sempre serà la dreta, i els seus objectius no han canviat gens, pel que fa a mantenir les diferències de classe.  Uns han d’estudiar i dirigir  i uns altres, treballar i creure.

A!, i tant li fa que el ministre hagi hagut de fer marxa enrere per pressions europees, perquè el curs vinent ja podrà aplicar la seva política sense cap entrebanc.  Perquè no estem parlant de diners, sinó de mantenir cadascú al seu lloc, dins de la societat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php