Feb 162013
 

Diuen que una imatge val més que mil paraules i una de les imatges premiades als prestigiosíssims guardons World Press Photo 2013, feta a Barcelona, ens hauria de fer reflexionar sobre les estratègies i mitjans de protesta que, contra les mesures governamentals, utilitzen els sindicats.

Quan ets conscient de les dificultats que pateixen molts autònoms per mantenir obert un establiment per poder sobreviure, no costa gaire d’imaginar la desesperació de la dona de la foto, totalment superada per l’actuació (podem suposar) d’un piquet informatiu durant la jornada de vaga del 29 M.

Contra qui van realment, les accions que reflecteixen imatges com aquesta?  Contra els culpables de la situació que patim?  Francament, ho dubto, igual com dubto que aquesta dona sigui culpable de res que tingui a veure amb els suposats objectius de la vaga.

Un cop més, els sindicats, i algunes de les seves maneres de fer, impròpies i clarament inútils en el segle XXI, confonen l’autèntic enemic.

Esperem que imatges com aquesta serveixin, si més no, com a eina pública de denúncia i per propiciar una imprescindible reflexió i un més que urgent canvi d’estratègia, si del que es tracta és, realment, de defensar aquells que cal defensar:  els més febeles, els més innocents, els culpables de res.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php