Feb 072013
 

Ara que els responsables de les principals institucions del país s’han reunit, convocats pel president, per estudiar què cal fer per recuperar la credibilitat de la política (i dels polítics, sobretot) i per combatre la corrupció, proposo una mesura simple però que podria tenir efectes immediats:  que cap respnsable públic formalment imputat en un procés judicial que tingui a veure amb la seva activitat pública pugui seguir ocupant aquest càrrec, de manera temporal (remarco “temporal”, ja que dependrà del resultat del procés), mentre no estigui judicialment lliure de sospita.

Una imputació formal pressuposa uns indicis prou raonables de culpa.  Per tant, als ciutadans ens costa d’acceptar que una persona sobre la que recauen sospites fonamentades, tan fonamentades que un jutge creu que cal tirar endavant un procés, pugui seguir ocupar el seu càrrec i cobrant un sou públic, amb absoluta tranquil.litat.

Segur que algú em dirà que tothom té dret a guanyar-se la vida.  Sense cap dubte.  Però aquí és on ha d’entrar la responsabilitat del partit que ha situat una determinada persona en un determinat lloc, en nom seu.  Que sigui el partit qui se’n faci càrrec d’aquesta contingència, de la manera que li sembli més adequada, i no tots nosaltres.  Així, segur que s’hi miraran més abans de situar segons qui en segons quins càrrecs.

Diu la dita que la dona del Cèsar, a més de ser honrada, ho ha de semblar.  Francament, un diputat, o un alcalde, o un regidor imputat en una causa penal que tingui a veure amb el seu exercici públic, pot semblar qualsevol cosa menys honrat.

Us imagineu unes institucions absolutament netes de pressumptes corruptes?  Seria tot un avenç.  I no és tan difícil.

//

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php