Gen 222013
 

Allò de la distància entre el poder i la ciutadania és tot un clàssic, i ben actual, per cert, en els temps que corren.  Però quan aquesta distància supera tots els límits, ja no és pot parlar d’altra cosa que de “barra”, un terme ben català per recollir la idea d’ “atreviment degut al menyspreu del que diran o pensaran els altres”, que recullen els diccionaris.

No sé qualificar d’altra manera la notícia del reajustament econòmic dels pressupostos i sous a la Casa Reial.  Tecnicismes a banda, perquè els defensors del sistema i de la monarquia trobaran les explicacions que calguin per definir el rei com una persona solidària i austera que se sap adaptar a les necessitats de la realitat actual, no és presentable aquest insult a la ciutadania en general i als treballadors públics en particular.

Però jo no ve d’aquí, quan tot l’entorn del rei fa molt de temps que es mou entre la impunitat i la manca d’aquella exemplaritat que tant els agrada proclamar, mentre deixen ben clar que això de les retallades no va ni amb el monarca ni amb l’hereu.

Segur que aquesta exhibició d’absoluta manca de respecte, de barra, al capdavall, deu ser perfectament constitucional, no fos cas.  Com dirien ells:  ande yo caliente…

Fins quan haurem de seguir empasant-nos realitats com aquesta?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php