Gen 152013
 

Ha tornat “Polseres vermelles“, una producció de TV3 que en la seva primera temporada va aconseguir un èxit espectacular i que arriba a la segona enmig d’una potent campanya de promoció.

No fa gaire vaig llegir un article (disculpeu però no recordo on ni l’autor, i abans d’equivocar-me més m’estimo no donar més detalls) que venia a dir alguna cosa com ara que mai uns malalts de mentida havien fet tant per uns malalts de veritat.  Estic totalment d’acord.

Qui ha passat malalties greus i ingressos hospitalaris, especialment amb nens, sap com és de dura aquesta situació.  En aquest sentit, que la ficció contribueixi, fins i tot des de la tragèdia, a desdramatitzar, a humanitzar la malaltia, em sembla molt d’agrair, i molt més quan ens arriba de la mà d’algú com l’Albert Espinosa, personatge d’una innegable credibilitat per presentar-nos determinades qüestions.

La malaltia és real i ben present a les nostres vides, igual com ho és la mort o la maldat.  Que la ficció, a través d’una barreja de comèdia i drama ens mostri una part d’aquesta realitat i ens ajudi a ser-ne conscients, a no amagar l’evidència -igual com passa amb tants d’altres temes tractats pel cinema i la televisió- ens ha de servir per entendre una mica millor qui som i com és el món on vivim.

Un nou èxit de TV3 -aquella televisió que algú voldria veure desmantellada- i, de passada, un nou èxit de la música en català, omnipresent a la primera temporada i més que esperada en aquesta segona, sobretot després d’escoltar el tema de capçalera de la promoció,  “fil de llum“, interpretat per Andreu Rifé, que ens ha caigut a sobre com una autèntica alenada d’esperança per als temps que corren.  I és que potser, a hores d’ara, tots estem una mica malalts, o molt, o hem perdut una cama, o algú que estimem.

Molta sort a aquesta segona temporada d’una sèrie amb uns contiguts que traspassen el reduit espai hospitalari per fer-se (fer-nos) universals.  Per cert, molt oportú el subtítol d’aquest segon lliurament:  “ni un pas enrere”.

//

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php