Des 262012
 

Avui és un d’aquells dies en què ser català vol dir ser alguna cosa diferent, més realment nostra.  Avui fem festa, igual com ahir, Nadal.

Diu la tradició que per Sant Esteve no es treballava perquè era el dia en què la gent tornava a casa després de compartir el dinar de Nadal amb la resta de la família, a la casa pairal.  Era dur i difícil viatjar de nit, en un temps sense cotxes ni trens, i calia ajornar el viatge fins a l’endemà.

Diu la saviesa popular:  “Per Nadal, cada ovella al seu corral; per Sant Esteve, cada ovella a casa seva”.

I aquí hi som.  Retornant a la nostra realitat de cada dia, lentament, després del retrobament amb els nostres, amb aquella part dels nostres que tenim més lluny o que no veiem cada dia, i tant de bo ho puguem fer per molts anys, tot dedicant un petit record amb regust d’enyorança als que ja no tenim a taula.

Mantinguem les nostres tradicions, les nostres formes de viure, els nostres valors, perquè només així recordarem d’on venim, aprendrem d’aquells que ens han precedit i que ens han deixat un llegat impagable, sovint fet de petits objectes i detalls menuts que ens alimenten la memòria, i no perdrem mai de vista on anem, ni qui som.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php