Des 242012
 

Aquests dies nadalencs són propicis a recuperar algunes històries tan tradicionals com Els Pastorets, el Cant de la Sibil.la,  o la Cançó de Nadal (A Christmas Carol, de Dickens).

Avui em recrearé una mica en aquesta darrera història tradional, segurament impulsat pel clima de crisi que ens envolta, per tal de recordar els grans avars, rics i misserables de la nostra cultura.  Bé, banalitzant una mica el tema, proposo una triada formada pel senyor Burns d’Els Simpson, per Ebenezer Scrooge, de Díckens, i per la seva versió animal, Scrooge McDuck, l’Oncle Garrepa o Tío Gilito, de Disney.

Tant de bo, aquesta fos l’única triada que controlés l’economia mundial…  De tota manera, sempre podem fer memòria de personatges reals tan misseràbles i avars com aquests tres per comprovar, un cop més, que la realitat sempre supera la ficció.

A partir d’aquí, un bonic i entretingut tema de reflexió nadalenca pot ser  trobar quins són els autèntics Mr. Scrooge actuals, perquè ben segur que tots podríem fer-ne una llista més o menys llarga.  En qualsevol cas, i amb independència de les nostres eleccions, sempre ens queda el consol de confiar que, com en el conte de Dickens, el dolent acabi canviant i recuperi l’autèntic esperit del Nadal.

Una mica difícil, és cert, i més amb notícies com aquesta, però qui sap…

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php