Mai 222012
 

Qui ha dit que l’Estat no inverteix en autovies a Catalunya?  S’acaba d’obrir al trànsit la flamant autovia A14 que uneix les localitats d’Alguaire i Almenar.  Són 7 quilòmetres d’autovia i quatre i mig més d’enllaç des de l’antiga N230, que segueix comunicant Lleida i la Val d’Aran.  És a dir, que per fer els 7,2 quilòmetres que hi ha entre les dues localitats per la N230, si fem cas de la nova inversió de l’Estat, ara en farem 11,5;  això sí, 7 d’ells per autovia.

Crec que aquesta nova via hauria de passar a ser un autèntic monument a la incompetència, a l’absència de planificació i a tot un seguit de governs i de ministres que ens han dut al punt on som ara:  camí d’enlloc, com l’A14.

Posats a fer, crec que el millor seria convertir la nova infrastructura en autopista de peatge.  D’una banda, es crearia algun que altre lloc de treball malpagat i temporal per instal.lar-hi cabines, barreres i senyals i, d’una altra, algú s’hauria de contractar per poder cobrar de manera manual.  Segurament, aquesta autopista tindira trànsit zero i no recaptaria res, però com a mínim podria servir per fer el “jo no vull pagar” més increïble de la història, sense cap dubte.

Una altra possibilitat és instal.lar-hi una bateria de radars, perquè si com preveuen els alcaldes de les localitats afectades s’acaba convertint en una mena de circuit de velocitat, la recaptació per multes podria ser un negoci prou interessant.

La cosa no seria tan greu, ni tan absurda, si els més de 150 km. que falta contruir entre Lleida i Vielha estiguessin en marxa, però no és el cas i no estan pressupostats, ni les obres tenen data d’inici.  Tot un exemple de la incompetència dels governs anteriors, de la incapacitat de l’actual i de la política espanyola en matèria d’infraestructures.

De moment, ja tenim un nou atractiu turístic a promocionar:  l’autovia que no porta enlloc.  Qui sap si organitzar visites guiades des de l’aeroport d’Alguaire no serviria per atreure-hi nous vols.  Ja posats…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php