Feb 172012
 

Els diferents governs Zapatero es van caracteritzar, entre altres coses, per una enorme capacitat de dir a cadascú allò que volia escoltar i, tot seguit, d’oblidar-se dels compromisos un cop dits.  Si ho voleu més clar, per una enorme capacitat de mentir.

Ara ha arribat el primer govern Rajoy, que havia fet bandera de la veritat i, en poques setmanes, ja hem comprovat que la mentida també és un dels seus principals arguments.  Només cal recordar la seva oposició frontal a pujar impostos, sense anar més lluny.

Fa un parell de dies, Reuters, una agència informativa poc sospitosa pel que fa a la qualitat dels seus continguts, afirmava que Rajoy havia inflat les dades del dèficit espanyol per poder presentar uns resultats extraordinaris a finals de 2012.  Aquesta informació ha estat desmentida, evidentment, pel govern popular i comentada amb una gran tebiesa i ambigüitat per les institucions europees.  Però vet aquí que Reuters insisteix en la veracitat de les seves paraules.

La situació és extraordinàriament greu, perquè aquesta mentida, si és real, hauria de ser suficient per fer dimitir el govern en ple i convocar noves eleccions.  Declarar oficialment un nivell de deute superior al real comporta un seguit de mesures duríssimes, aquí i des de fora, que deixaran molts ciutadans sense feina i sense recursos per subsisitir o per conservar un sostre on viure, només per poder pressumir, d’aquí a uns mesos, de la bondat de la seva acció de govern, sense cap rubor.

Temps de carnaval.  Rajoy es disfressarà de Pinotxo o d’home honest?  tot depèn de quina sigui la seva imatge autèntica.  Al capdavall, què es pot esperar del dirigent d’un partit que no dubta a ordenar a la policia, sense cap vergonya, l’apallissament d’adolescents que protesten perquè volen un institut digne? Jo no faria apostes, per si de cas, perquè tot plegat fa un tuf molt lleig i, el que és pitjor, sona a terriblement real.  La brutalitat, al cap i a la fi, es pot expressar de diferents maneres (pegant, mentint, amb lleis injustes… tot forma part d’un mateix perfil feixista i totalitari de menyspreu en benefici propi).

Per cert, Reuters va ser una de les agències més fiables pel que fa a les informacions immediatament posteriors als atemptats de l’11M de 2004, quan tot allò de les dues vies d’investigació i aquestes històries.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php