Gen 112012
 

Hi ha una notícia que ha passat mig desapercebuda però que, si és certa, ens situaria davant d’una de les postures més irresponsables que pot adoptar qualsevol govern.  Em refereixo a la suposada disponibilitat de diners del Govern de la Generalitat per pagar els sous i les pagues extra a temps, el desembre passat, amb la qual cosa s’hauria pogut evitar la confusió enorme que es va crear.

Si aquesta notícia és certa, insisteixo, es fa imprescindible la dimissió, com a mínim, del secretari general de la Presidència i portaveu del Govern,  Francesc Homs, per la frivolitat amb què va jugar amb els sous de milers i milers de famílies i, de retruc, amb les perspectives de negoci de milers i milers d’empreses i comerços, en plena campanya nadalenca.  Per no parlar de l’absoluta manca de respecte que suposaria cap als treballadors públics.

D’altra banda, i potser encara més important, si els fets de desembre són un simple exercici de tacticisme en la negociació de futures retallades, la cosa és encara pitjor, perquè la imatge d’insolvència que va projectar la Generalitat,  la va presentar com una institució poc seriosa, incapaç de complir els deutes amb els seus propis treballadors i, per tant, poc de fiar.  I la manca de confiança, en aquest cas, pot passar una factura molt severa quan es tracti de posar en circulació una nova emissió de bons, per exemple, o de trobar aliats, sobretot internacionals.

I per acabar, si la notícia és certa -no em cansaré de repetir-ho-, què hi fa el president Mas intentant vendre una imatge de rigor i de solvència del Govern que presideix i culpant Madrid del “drenatge fiscal” (per cert, quin eufemisme més mediocre per parlar d’expoli fiscal) que pateix Catalunya?

Sempre he defensat que la imatge de serietat d’un Govern és imprescindible, molt més enllà de les circumstàncies socials, econòmiques o polítiques de cada moment.  Notícies com la que comento són una autèntica càrrega de profunditat en la credibilitat institucional,  i més si són certes.  Per cert, de moment, encara no sé de cap desmentiment oficial.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php