Nov 222011
 

Això del múscul del país (fa uns anys es parlava més de “nervi”) és una expressió que sovint es fa servir per referir-se al vigor, a la capacitat de la societat per fer coses, per innovar, per tirar endavant.

Diumenge, així que anaven sortint resultats electorals i que la cosa començava a pintar més o menys definitiva, vam poder assistir a la tradicional exhibició de múscul per part de gairebé totes les formacions, ben eufòriques amb les xifres que els arribaven.  Però no ens equivoquem, que una cosa és allò que es diu des de la doctrina de partit i una altra de molt diferent (lamentablement, massa sovint, molt diferent) és allò que li arriba a la societat.

Ahir, Catalunya va perdre.  Si algú encara podia pensar en tenir un paper a Espanya que ens pogués reportar alguna mena de justícia econòmica, crec que ja se’n pot anar oblidant, perquè la majoria absoluta del PP, i més en un context econòmic que regala coartades al centralisme, esdevindrà un obstacle impossible de superar.  Cal reorientar els objectius i les prioritats urgentment i sense trampes;  amb sentit de país, no de partit.

Ara serà realment el moment de treure tot el múscul de la societat i, amb tots els vents en contra, demostrar si som alguna cosa o si només aspirem a ser comparsa d’altres.  I de múscul, ens en sobra.  Igual com als membres de la selecció catalana de físic-culturisme que, el mateix dia de les eleccions, aconseguia a Schio, a Itàlia, un segon lloc al campionat del món de la disciplina.  Això és múscul.  L’enhorabona per un treball silenciós que dóna fruit i fa país.

A veure si som capaços d’aprendre a competir amb tot en contra, igual com els components de qualsevol selecció catalana de qualsevol esport, i a guanyar.  Potencial, n’hi ha.  Només cal criteri, estratègia i constància (i voluntat de ser, evidentment).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php