Nov 072011
 

Si algún encara tenia dubtes sobre el poder d’Interent, la retirada d’anunciants del programa “La Noria“, de Telecinco, per la seva entrevista a la mare d’El Cuco, implicat en l’afer de la desaparició de Marta del Castillo, pot ajudar a esvair-los.   No és que ara determinades companyies hagin abraçat l’ètica en els seus negocis, no, senzillament és la por a la identificació per part del públic (dels clients)  de les seves marques amb una determinada manera de fer.

Parlar de Telecinco és parlar d’un grup de mitjans de comunicació que ja fa anys que consolida una important quota de pantalla gràcies a una determinada manera de fer televisió a partir de l’escàndol i d’una graella farcida de telescombraria que s’autogenera i es retroalimenta, sense aportar res de valor.  I deu ser bon negoci, fer les coses així, perquè els resultats els són molt favorables.  De tota manera, sempre hi ha el moment en què s’ultrapassen determinats límits i comencen a passar coses no previstes, com és el cas que ara ens ocupa, o com va ser, ja fa anys, el tractament que Antena 3 va fer de l’assassinat d’Alcàsser, l’autèntic punt d’arrencada d’aquesta televisió èticament més que qüestionable.

Davant d’un escenari d’èxit de públic, les marques comercials no dubten ni un segon a situar la seva publicitat al costat dels programes de major audiència.  El contingut tant li fa, el que compta és l’audiència.  Fins que arriba un ciutadà, un de sol, que fa una crida a Internet contra determinades pràctiques suposadament periodístiques, provoca una reacció en cadena de diferents empreses i, fins i tot, fa trontollar el valor borsari de Telecinco (situació transitòria, però real).  I és que en un món capitalista, no hi ha com tocar els diners per provocar reaccions.

Potser és el moment de prendre consciència del nostre autèntic poder com a persones individuals gràcies a la Xarxa i, com em repetia la meva padrina, de guardar-nos de les males companyies (televisives i no televisives).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php