Nov 022011
 

Està vist que la cosa cosa no dóna més de si i que si volem una millora econòmica hem d’anar a buscar a fora allò que som incapaços de generar a casa:  riquesa.

Des de fa un temps, sembla que la gran esperança blanca de l’economia catalana passa per l’atracció massiva de capital rus, un capital forjat a partir de l’atomització de la Unió Soviètica per part d’un important grup de persones amb pràctiques no massa clares quan no, directament, susceptibles de ser considerades delictives.  Però aquest és el pa que s’hi dóna, i més en temps de penúries.

2011 ha estat ja batejat com l’any del turisme rus .  Creix la promoció directa d’habitatges catalans (i espanyols) a Rússia, sobretot d’habitatges de luxe.  Hotels i restaurants estan encantats amb aquests visitants de cartera fàcil.  Fins i tot la salvació de l’aeroport de Lleida-Alguaire sembla que ha de venir dels esquiadors russos (si a les autoritats espanyoles els ve de gust enllestir els permisos previs).  Evidentment, de xarxes de prostitució, de tràfic de drogues i de blanqueig de capitals, ni en parlem, no fos cas.

Davant de segons quines coses, no puc evitar pensar en aquella meravellosa Bienvenido, Mr. Marshall i els seus americanos, o en el no menys conegut que vienen las suecas i demanar-me si això dels russos aportarà, realment, una mica de valor, o si la seva contribució real a la prosperitat serà la de la pel.lícula de Berlanga, o la de les rosses nòrdiques.

De moment, benvinguts siguin aquests ingressos, perquè en temps de guerra qualsevol forat és trinxera,  tot i que sempre és una mica trist veure que encara no som capaços de dibuixar un futur propi, un projecte de desenvolupament econòmic i social veritablement innovador, sostenible i nostre, sense caure en tòpics casposos.  Que n’és de profuda l’empremta del desarrollismo espanyol…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php