Jul 302011
 

Ara ja sabem que el govern Zapatero té data de caducitat:  el 20 de novembre, una data prou simbòlica, a la qual se li ha volgut restar importància argumentant, com sempre, el bé del país.  De tota manera, em temo que la tria no és pas innocent.

A Catalunya ja sabem què vol dir convocar eleccions a finals de tardor:  que el nou govern no es formarà fins passat Nadal; que els canvis en la composició parlamentària i de l’administració tardaran encara una mica més; que els pressupostos no s’aprovaran fins a gairebé mitjans d’any… en resum, entre naps i cols, uns sis mesos d’inestabilitat o, si voleu, un any mig perdut.  Per tant, l’argument que al gener ja podrà funcionar el nou govern és fals.

D’altra banda, el 20N és una data de nefasta memòria per a molts ciutadans.  Fer unes eleccions aquell dia implica, per exemple, compartir espais informatius amb les celebracions feixistes en record de la mort del dictador Franco, una manera força grollera de recordar el lema, que ja sembla bandera del PSOE de tan repetit, de “si tu no hi vas, ells tornen”.  Un cop més la por com a argument (“que ve la dreta…”).

Finalment, amb eleccions al novembre, el govern sortint s’estalvia la feina de fer pressupostos  i, amb el panorama parlamentari espanyol, la cosa era prou complicada. No havent-los de fer, s’estalvien de complir compromisos contrets amb altres forces, com ara CiU.

En resum, que triar el dia 20 de novembre per a fer-hi eleccions és qualsevol cosa menys innocent.  La part bona de tot plegat és que finalment plega el president espanyol que passarà a la història com el més gran dels mentiders amb Catalunya (no oblidem el seu impagable apoyaré el estatuto que salga del Parlament de Catalunya o els incompliments sistemàtics dels compromisos en inversions); això sí, amb el suport inestimable del PSC dels Montilla, Corbacho i Chacón, a dins del gran cavall de Troia que va ser el segon tripartit.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php