Jun 252011
 

Ara hem sabut que hi ha, a les presons catalanes, 76 persones de més de 70 anys tancades, la major part d’elles per delictes fiscals.  Això sí, ho hem sabut arran de la mort d’una d’elles. La mort sempre és un bon argument per remoure oblits i silencis.

El nostre sistema judicial desperta no poques suspicàcies per diferents motius:  lentitud, hermetisme, sentències polèmiques, sensació de dependència política… però potser allò que més alarmes dispara és veure com determinats personatges, per raons d’edat o de salut, no entren, ni entraran mai, a la pressó, mentre hi ha qui hi mor, ignorat.

No crec que calgui rebuscar gaire per trobar noms com Lluís Millet, per veure que la justícia no sempre és igual per a tothom.  I només cal recordar altres noms com Pinochet, per veure que no tots els sistemes judicials de tots els països funcionen de la mateixa manera.

Bé, suposo que tot plegat és normal si pensem que el poder judicial és el que menys ha canviat (gairebé gens, de fet) des del franquisme.  Un dèficit més d’aquest fantàstic sistema democràtic que tenim que permet que ancians morin a la garjola, condemnats setze anys després del delicte (setze anys de procés judicial!), com en el cas que ens ocupa, mentre delinqüents confesos volten pel carrer, sense cap problema.

I per acabar-ho de reblar, tot això surt a la llum per una pregunta d’Esquerra a la Comissió de Justícia del Parlament.  Ara se n’adonen?  Després de ser al Govern set anys?

  One Response to “Quan la justícia no és prou justa”

  1. Upssssss,

    certament la justícia és la gran assignatura pendent de les “democràcies”. El seu sistema paquidèrmic busca un garantisme absolut per a l’imputat…. a la pràctica aquest bonísme d’inici acaba sent lent i per tant injust o excessivament proteccionsita si se sap usar a favor de qui es pot pagar uns advocats brillant i per tant és també injust. Qualsevol reforma passa per una justícia més àgil però segurmanet més imperfecta per les petites faltes i molt més contundent per als grans casos que provoquen alarma social i desafecció vers la justícia.

    Si ERC se n’adona tard? segur que sí… erò se n’adona que no ho pot dir tothom… i perfecte en tots els àmbits no ho devem ser, je, je: no som “millors”….

    En tot cas, com ja va escriure Juli Vallmitjana a “Justícia del poble”, cal vigilar molt….

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php