Mai 272011
 

La comissió correponent del Congrès dels Diputats ha tombat una proposició presentada per ERC en què es demanava la supressió de l’obligatorietat dels esportistes federats d’acudir a les convocatòries de les seleccions espanyoles.

A aquestes alçades de segle, obligar a formar part de la selecció espanyola (o de qualsevol altra) sona una mica a passat de temps, francament.  No tinc cap dubte -ni el més mínim- que els casos de negativa serien poc més que anecdòtics, però negar el dret a no anar-hi…?  No sé, quan he llegit la notícia m’ha vingut al cap aquell temps en què la mili era obligatòria, aquells temps en què es va anar obrint pas la prestació social sobustitutòria i, més endavant, l’objecció de consciència, fins a l’eliminació definitiva del servei militar obligatori.

No deixa de ser curiós que una prestació militar sigui voluntària, però l’assistència a una selecció esportiva no.  Ara ja tenim una mica més clares quines són les prioritats de PP i PSOE, formacions que van votar en contra de la supressió de l’obligatorietat (és més important el futbol que la defensa), però encara no sabem les de CiU, que s’hi va abstenir.

Aquesta democràcia espanyola i les seves prioritats cada dia em sorprenen una mica més.  Què en deu pensar la ministra de defensa, d’aquests esportistes més que militaritzats?  "Entrenador, mande firmes"?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php