Mai 242011
 

A la vista dels resultats de diumenge, i si se’n pot fer una extrapolació més enllà de l’àmbit municipal, i molt em temo que sí, vist el que ha passat en moltes localitats amb canvis de color força sorprenents, l’esquerra té al davant una llarguíssima travessa del desert.

Aquests últims temps hem vist com diferents moviments ciutadans han anat prenent força, des del No a la guerra fins als indignats, passant per les consultes sobiranistes, per exemple.  Els diferents partits d’esquerres se’ls han mirat amb major o menor afinitat, en funció  d’uns interessos a molt curt termini i des d’una estructura política hermètica, en un exercici de sordesa lamentable.  Cap capacitat d’autocrítica davant una tendència a la baixa d’anys i cap capacitat d’adaptació a les noves realitats socials.  I no entro a valorar l’encert o no de les polítiques fetes des dels diferents governs.

Si mirem Ebre enllà, la cosa no canvia gaire.  Unes esquerres en caiguda lliure i una dreta en posició d’espera pacient.  El resultat, una més que garantida majoria absoluta del PP en les properes eleccions i anys, molt anys de govern per davant.  No oblidem que si els socialistes van recuperar el govern de Madrid va ser per la pèsima gestió de l’11 M i no per encerts propis (repassem les enquestes prèvies a aquelles eleccions).

En resum:  l’esquerra, si vol sobreviure, s’ha de reinventar.  Ha de generar un nou discurs capaç de portar als parlaments, als ajuntaments, l’opinió de la gent, però no ho podrà fer ni amb noms vells, ni amb estructures velles.

Alguna cosa nova sortirà de tot plegat, perquè hi ha massa gent que sintonitza amb els idearis d’esquerres i que no troba qui els representi.  I la gent sempre sap trobar solucions noves a situacions noves.  Per si de cas, no perdem de vista l’exemple de Bildu.

  One Response to “L’esquerra sorda”

  1. Sóc de la teoria que ERC està pagant el haver fet president a Montilla. En gran majoria, l’ascens de CIU és el descens d’ERC.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php