Mai 212011
 

El president Rodríguez Zapatero va afirmar, durant un dels seus darrers mítings d’aquesta convocatòria electoral que per sort ja s’acaba, que el canvis que demanen els joves s’aconsegueixen "treballant i votant".  Aquesta afirmació em desperta uns quants dubtes:

– Buscar feina o cobrar l’atur s’accepta com a "treballar"?

– Treballar més hores de les legals amb un sou misserable serveix per aconseguir gaires millores?

– Un 40% d’atur jovenil és un bon complement d’aquesta afirmació?

– Retallar els sous ajuda a millorar res?

– Votar llistes tancades d’aquells que han portat la situació actual pot ser gaire engrescador?

– Oferir, com a única alternativa l’alternança PP – PSOE pot aportar cap canvi ral?

– Qui és vostè per dir què serveix i què no serveix per a aconseguir canvis (positius), vista l’experiència?

En el fons, però, la frase va molt més enllà i em sembla que ressumeix a la perfecció el seu concepte de democràcia, president Zapatero:  treballar i votar.  I punt.  Cap possibilitat de rèplica, cap marge per a la innovació ni per a les idees.  Ora et labora (canviem l’oració per la votació en aquesta mena de religió política pseudodemocràtica) i llestos.

No president, no.  Els canvis també s’aconsegueixen des de la protesta, des de l’inconformisme, des de la imaginació, des de la utopia, des de la il.lusió, des de les ganes de canviar, des de la indignació, des de la rauxa, des del carrer.  Si vostè només veu el treball i el vot com a eines vàlides en democràcia, ja entenc com hem arribat al punt on som, i li he de dir que la seva democràcia no m’agrada, perquè és una democràcia baixa de sostre, de vol gallinaci, justament el que no volen els joves, que aspiren, legitimament, a volar molt més alt, generació rere generació.

Si els joves no poden somiar, vostès no podran dormir.  La vetlla ha començat i les places de les nostres ciutats en són testimoni. 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php