Mai 182011
 

1.200 € és la quantitat que haurà de pagar un guàrdia civil per agredir un jove que parlava català a l’aeroport de Palma.

Barat, molt barat. Si tenim em compte que es tracta d’agents de l’autoritat i que l’agressió es produeix en un despatx tancat, sense cap de prèvia, evidentment, em sembla molt barata la multa. I mediàticament encara més barata, per cert.

Algú es pot imaginar una situació similar en què un parell de mossos d’esquadra agredissin una persona per negar-se a parlar en català? Podeu imaginar el rebombori mediàtic? Realment podeu imaginar que la situació es podria resoldre amb 1.200 € de multa? Si encara teniu dubtes, tireu d’hemeroteca, si us plau.

Aquesta és una diferència més entre tenir o no tenir una estructura d’estat i utilitzar-la. I el més trist d’aquesta sentència és el silenci (breu nota d’agència als mijtans i poc més), aquest silenci còmplice d’una agressió física per part de l’autoritat policial a un jove i a la seva llengua.

I encara rai que hi ha hagut multa, a diferència, molt em temo, del cas de l’autobús de Salou.

I diuem que nosaltres som els opressors.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php