Abr 112011
 

Més enllà dels Manel, dels Sopa, dels Amics de les Arts, dels Lax… Catalunya té un potencial enorme de grups que fan música en català.  Alguns d’aquests grups, quaranta en concret, van compartir, dissabte passat, quatre escenaris diferents en sengles concerts de cinc hores cadascun.  Tot un mostruari de la música que actualment es fa a casa nostra.

Aquesta convocatòria, sota el nom Canto.cat està orquestada per Musicat, l’Associació Professional de Músics de Catalunya, amb el suport de l’Obra Social "La Caixa" i la col.laboració de diferents televisions locals, sota la batuta de Lleida TV.

Jo vaig ser al concert de Lleida i és fantàstic veure una sala absolutament plena durant cinc hores, amb gent que va i que ve a escoltar les seves formacions preferides.  Tot un èxit, i tot un clam en favor de la música en català i en occità més enllà dels grans noms.  Vaig poder seguir els altres concerts, en directe, en una retransmissió simultània per internet i puc assegurar que, musicalment, a Reus, a Vic i a Girona, van passar coses molt importants, que exigeixen espais per fer-se més visibles.

Espero que la iniciativa tingui continuïtat perquè tots aquests músics la mereixen.  Mentrestant, podrem veure els programes de televisió i esperar , aquesta setmana i la vinent, els resums especials dels quatre concerts.  Al nostre país hi ha molta vida, molta il.lusió, molta música que només necessita una escletxa per manifestar-se.

  One Response to “Hi ha música més enllà de Manel”

  1. Ei…. ja ho diuen els Amics de les Arts i el Barça; tenim , tenim…. i després es deixen un territori sencer!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php