Abr 072011
 

Nova polèmica sobre correcció política i nou ridícul a la vista.

Un tribunal de Brusseles s’ha declarat competent per decidir sobre el suposat caràcter racista del llibre "Tintin al Congo", publicat per primer cop l’any 1931.

No crec que ningú pugui dubtar que la visió de la realitat africana fa 80 anys i ara no és la mateixa, perquè en els darrers 80 anys han canviat moltes coses al món, entre elles, la finíssima pell de la correcció política.  De tota manera, caldrà esperar a veure la sentència definitiva perquè, si finalment es considera l’obra racista i s’obliga a advertir del seu contingut a la portada (com si fos un paquet de tabac), serà bo de veure què passa amb centenars i centenars d’obres de la literatura universal de tots els temps que sortosament no són cap mostra d’aquesta absurda correcció política del segle XXI.

Només cal esperar una mica de sentit comú i de capacitat de contextualitzar els continguts o, finalment, els tribunals acabaran per destruir la creació (prou perseguida ja ara així que planteja un mínim de trangressió o de polèmica) i convertir-la en un mostruari de pamflets de bones maneres.

Ja fa més de 15 anys que vaig llegir algun d’aquells contes políticament correctes i, ara, amb aquestes notícies, el somriure divertit d’aquell moment se’m converteix en ganyota.  Un cop més, la realitat supera la ficció, i no pas per a bé.

Per cert, la poció màgica d’Astèrix, no us sembla una mica sospitosa?  No serà apologia del dopatge?

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php