Mar 212011
 

Recordar els passatges més terribles del passat és la gran vacuna per evitar que es repeteixin.

Un principi tan bàsic, però que és com si no el sabèssim aplicar, aquí.  Potser és que encara ens fa por girar els ulls a la història.  Potser és que encara tenim una consciència massa bruta i amagada que no volem revelar.  Potser és que no acabem de trobar prou arguments per al penediment.  Qui ho sap.

A la Catalunya del Nord, a Ribesaltes, es farà un memorial per recordar els camps de concentració on es van tancar i on van morir milers de catalans, estrangers indesitjables, en aquell moment.  D’això potser sí que en podem dir restitució històrica d’uns fets que mai no haurien hagut de passar, i no la llosa de silenci i oblit que ens han posat a sobre, a nosaltres.

I és que aquí encara no podem ni enterrar dignament els nostres morts perquè, tot sovint, encara, ni ens deixen esbrinar on són.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php