Mar 012011
 

Darreres ocurrències del candidat popular a l’alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz:   que sigui obligatori l’uniforme a les escoles públiques i concertades i que també sigui obligatòria la salutació, dempeus, quan entra el professor a classe.  Això sí, des de la llibertat, no fos cas.

Puntalitzacions al respecte:

1. Obligar "des de la llibertat" és una expressió que li agrada molt al PP (i a altres formacions polítiques no necessàriament de dretes).  De fet, l’expressió em recorda una frase de fa molts, molts anys, de l’humorista Pedro Ruiz, que, dins d’una àcida ironia del franquisme, proclamava que "aquest és un país lliure, i a qui no sigui lliure l’obligarem a ser lliure". Doncs això.

2. No m’agraden els uniformes.  Si bé en determinades professions són útils com a referent visual, a l’escola els trobo horribles, i si són com els de les sèries de televisió, a més, insultantment masclistes.

3. No crec que obligar a posar-se dret quan entra el professor aporti ni un mínim de respecte a la seva figura.  Jo he anat a escoles on això es practicava i sé perfectament què dic.

Francament, si aquesta és la manera que té el PPC de millorar l’educació i de fomentar la cultura de l’esforç, els recomanaria d’afegir-ne alguna més, per tenir el paquet educatiu neofranquista sencer:  passar el rosari els divendres i cantar el Montañas Nevadas de bon matí.  Això sí, des de la llibertat, no fos cas.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php