Feb 262011
 

El grup Manel treu un nou disc.  Sopa de Cabra podria tornar als escenaris.  Els amics de les Arts estan que se surten,  Mishima ocupa titulars, dia sí i dia també… tot sembla indicar que la música catalana no passa temps de crisi.

Des d’aquí, però, us convido a fer l’exercici d’escoltar una mica més i així podreu sentir un so magnífic, sense tant impacte mediàtic, però magnífic, que ve de desenes i desenes de grups de tot el país, de tots els gèneres, estils i edats, que aposten per fer bona música i per fer-la en català.  El seu pecat capital:  no arribar als mitjans.

Aquests mesos, 13 emissores de televisió local de tot el país estan emetent Canto.cat, una iniciativa de Musicat per promoure la música, bàsicament amateur, en català i en occità.  És una producció de molt ajustat pressupost que, malgrat tot, ens permet tenir un primer contacte amb 40 formacions musicals d’arreu, força de les quals són molt més que recomanables.

Cal dir que la convocatòria va haver de deixar fora, per manca de recursos, gairebé una trentena més de grups.  Aquesta reposta és un gran indicador de la vitalitat real de la música en català, molt més enllà dels gran noms.

Val la pena fer un cop d’ull a aquests programes i, si se us han passat, sempre els podeu recuperar a Canto.cat, o esperar el 9 d’abril, per poder gaudir de totes les bandes en els quatre concert simultanis que es faran a Girona, Lleida, Reus i Vic, ja sigui en directe, o en temps real a través d’Internet.

  One Response to “Escolteu una mica i sentireu tot un món.”

  1. A mi els MANEL, m’agradaven més quan es deien LOS MANOLOS.

    Per cert, quina casualitat quejo tb he fet un estudi al respecte!!

    Salut.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php