Feb 112011
 

He de dir que el festival d’Eurovision em sembla una enorme i casposa horterada.  De tota manera, sempre té el seu punt veure les pugnes per aconseguir que una cançó en català hi sigui present, evidentment, a través d’Andorra.  Missió impossible, fins al moment.

I ara ens trobem, però, una interessant sorpresa:  una cançó en llengua corsa representarà França en la magna cita musical.  L’Estat Francès, que mai no ha estat exactaement modèlic pel que fa al respecte i promoció de les llengües, diferents del francès, que es parlen al seu territori.  Així i tot, en aquesta ocasió li passa la mà per al cara a Espanya, que segueix atrinxerada en la seva defensa numantina de la llengua espanyola, com a única i comuna, a no ser que es tracti de fer servir l’anglès macarrònic de la Rosa d’Espanya i el seu "Europe living…" (això fa cosmopolita i internacional, es veu).

Ja té guasa que França passi per davant d’Espanya en respecte a les llengües. O potser és que la televisió francesa ja considera tan desprestigiada Eurovisió que hi envia un representant "regional" i menor?  Per si de cas, quedem-nos amb l’anècdota i punt, i no domen idees als nostres veïns mesetaris.  Sigui com sigui, el gran José Luis Uribarri i la resta d’escolanets eurovisius, segur, no permetran mai res de semblant  Podem seguir dormint tranquils.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php