Gen 182011
 

"L’ús del català al senat no és propi d’un país normal".  Ho diu Mariano Rajoy, no jo.

Doncs un cop s’ha demostrat, amb les degudes limitacions, restriccions… -només faltaria- que el català es pot fer servir al senat, Espanya, ja oficialment, deixarà de ser un país normal, una cosa que alguns ja teníem clar des de fa temps, atesa la nul.la capacitat de perspectiva respecte a l’uniformisme castellà.

Però no patiu.  Hi ha molts més països anormals al món, capaços de reconèixer i fer servir diferents llengües en contextos tan solemnes com la cambra alta.  Alguns, fins i tot són a Europa, sap, Sr. Rajoy?

I és que com molt bé diu vostè, "les llengües estan per entendre’s i no per crear problemes".  Es veu, però, que només són problemes a Espanya, perquè ni a Catalunya ni arreu hi ha conflictes lingüístics com els que vostè destaca.  Al capdavall, aquesta barbaritat és per l’ús, insisteixo, limitat, del català al senat.  

Sigui com sigui, no cal patir, perquè tots sabem que és una qüestió de miopia social i de no saber veure la realitat més enllà dels propis nassos, o de les pròpies fronteres.  Això sí, sempre en nom de la indissoluble unitat de la nació espanyola.  I olé.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

css.php